Як повідомили фахівці NHS, впоратися з проблемою можна включивши до раціону рибу, замінивши нею червоне та перероблене м'ясо, повідомляє Express Health. Найкраще холестерин знижує жирну рибу. До неї належить скумбрія, лосось, оселедець, кілька, сардини та форель.28 Jan 2021
Крупи, корисні при високому рівні холестерину, це пшоно і гречка. На думку кардіолога, кандидата медичних наук Ганни Кореневич, для здорового серця та судин необхідно харчуватися кашами з круп з низьким глікемічним індексом. Це гречка, вівсянка (геркулес) та ячна крупа.
Згідно з рекомендаціями лікарів, пацієнтам з підвищеним холестерином достатньо додати до свого раціону 150-200 г риби 2-3 рази на тиждень. Але не смажену, а краще запечену чи варену. І риба холодного копчення вважається менш шкідливим, ніж гарячого.
Оселедець. Оселедець має у складі велику кількість Омега-3 жирні кислоти, які при зміні співвідношення білкових носіїв зменшують значення показника холестерину. Достатньо вживати в день не менше 100 г оселедця для відновлення просвіту в судинах і виведення жиру і холестерину з бляшок.