Температура плавлення поліетилену низької щільності -108-115 градусів Цельсія, високої – 125-135 градусів, він не розчиняється у воді та побутових розчинниках, розкладається вкрай повільно і тому вважається безпечною упаковкою, у тому числі і для варіння разом із продуктами.27 Aug 2009

На жаль, при нагріванні із цього матеріалу виділяються токсичні речовини, тому в кулінарії ПВХ не використовується. Однак у деяких країнах він заборонений навіть для звичайного контакту з харчовими продуктами.

Плівка поліетиленова харчова зручна і для упаковки продуктів вручну, і для автоматичного фасування товарів. Як та фольга для запікання, плівка може реалізовуватись у рулонах різного розміру.

У харчовій стрейчеву плівку варю м'ясо давненько. Роблю рулет та буженину. Чим мені подобається цей спосіб приготування, так це тим що, м'ясо готуватися швидше, виходить соковитим, немає потреби маринувати, залишається форма. Не спосіб приготування сувид(sous-vide).