Стейки необхідно нарізати поперек волокон. Оптимальна товщина стейка приблизно 2,5 см.02-May-2015

Ріжте стейки щедро Оптимальна товщина стейку – 2-5 см. Найтонше нарізаються деякі «альтернативні» стейки, товщі – до 5 см – ніжні медальйони з вирізки, які особливо легко пересушити. При достатній товщині м'ясо встигне покритися рум'яною скоринкою, зберігши всередині рожеву м'якоть.

Стейк рекомендується подавати неповне прожарювання: medium rare або medium. Вирізка – Найпісніший і делікатний спинний відруб, майже позбавлений жиру. Центральна частина вирізки йде на класичні стейки філе-міньйон та шатобріан. При жарінні вирізку легко пересушити, тому найкращий варіант для неї мінімальне прожарювання гаге.

Намагайтеся відрізати рівно, щоб шматок був однаковою товщиною по всій площі. Інакше в одній частині у вас буде з кров'ю, а з іншого добре просмажений. Щоб більші стейки не вигиналися, по краях можна зробити невеликі розрізи завглибшки 2-3 мм.