Обсмажені шматочки скласти в каструлю, залити гарячою водою так, щоб тільки покрити м'ясо, покласти томат-пюре, лавровий лист, накрити каструлю кришкою і гасити на слабкому вогні 2-2,5 години.

М'ясо Для збереження аромату, м'яса слід починати варити в ледь киплячій воді на повільному вогні. Для отримання ароматного бульйону варто класти м'ясо в холодну водутоді м'ясо її просочить. Пінку слід зняти (таким чином звільняться протеїни) і вийде чистий бульйон.

М'ясо вийде м'якше, якщо змастити його гірчицею і дати постояти 1,5-2 години.Використовувати можна:

  1. сухе червоне та біле вино (для маринадів та гасіння);
  2. шампанське (для маринування);
  3. пиво (для замочування та гасіння великих шматків);
  4. горілку та інші міцні напої (у малих кількостях для смаження та гасіння).

Jan 30, 2022