Обсмажені шматочки скласти в каструлю, залити гарячою водою так, щоб тільки покрити м'ясо, покласти томат-пюре, лавровий лист, накрити каструлю кришкою і гасити на слабкому вогні 2-2,5 години.
М'ясо Для збереження аромату, м'яса слід починати варити в ледь киплячій воді на повільному вогні. Для отримання ароматного бульйону варто класти м'ясо в холодну водутоді м'ясо її просочить. Пінку слід зняти (таким чином звільняться протеїни) і вийде чистий бульйон.
М'ясо вийде м'якше, якщо змастити його гірчицею і дати постояти 1,5-2 години.Використовувати можна:
- сухе червоне та біле вино (для маринадів та гасіння);
- шампанське (для маринування);
- пиво (для замочування та гасіння великих шматків);
- горілку та інші міцні напої (у малих кількостях для смаження та гасіння).
Jan 30, 2022