Як правильно варити пельмені? кидати пельмені потрібно не в окріп, а в гарячу воду. Якщо ж пельмені вже опинилися в окропі, то в каструлю потрібно додати склянку холодної води. Це вирівняє температуру нагріву та пельмені збережуть свою форму і не розповзуться по каструлі.7 Feb 2022

Пельмені не можна кидати ні в холодну, ні в киплячу воду. Бажано, щоб рідина була теплою. Її температура має перевищувати 50 градусів. Коли вода закипіла, її необхідно трохи остудити, використовуючи додаткову порцію холодної рідини.

Заморожені пельмені лопаються при варінні через перепад температур тому, що господині кидають їх у окріп. Цього робити не можна. Заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому в окропі вони просто лопаються та злипаються. Кидати пельмені треба у гарячу воду.

Що додати у воду на 1 л води знадобиться приблизно одна чайна ложка. Смак та аромат пельменів покращать 1–2 сушених лаврових листків і кілька горошин чорного перцю. також в воду можна, можливо додати невелику нарізану або цілу цибулину та улюблені спеції.