Якщо хочеться зробити тісто пельменів більш м'яким і запашним, необхідно вдатися до ще однієї хитрості. А саме – влити склянку холодною води в каструлю, як тільки пельмені спливуть. У цьому випадку варити доведеться на кілька хвилин довше, проте пельмені на виході вийдуть на порядок смачнішими та соковитішими.
Експерти кажуть, що заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому в окропі вони просто лопаються і злипаються. Як правильно варити пельмені Щоб цього уникнути, кидати пельмені потрібно не в окріп, а в гарячу воду.
Воду солимо до того, як додамо пельмені. Разом із сіллю, додайте в воду ароматні овочі та спеції: запечені або сирі цибулю, моркву, стебла кропу, петрушки, лавровий лист. Це збагатить смак прісного тіста.