Для виготовлення попкорну використовується лише спеціальний сорт кукурудзи, а саме вибухаючий. Зі звичайної кукурудзи, що використовується головним чином для отримання крохмалю або для годування худоби, дуже важко або зовсім неможливо зробити попкорн.

Зараз у будь-якому магазині можна, можливо придбати готовий попкорн або зерно для його приготування, але все ж таки є любителі, які вирощують попкорнкукурудзу самостійно. Технологія вирощування попкорну практично не відрізняється від обробітку інших видів кукурудзи.

Попкорн містить поліфеноли, що мають потужну антиоксидантну здатність. Продукт перешкоджає розвитку онкозахворювань та хвороб серця; Профілактика цукрового діабету. Кукурудзяне зерно багате на клітковину, яка сприяє зниженню цукру в крові та шкідливого холестерину.

Лопаюча кукурудза сорту Zea mays everta Sturt для приготування натурального попкорну. Зерна кукурудзи для попкорну не містять добавок та завдяки швидкому приготуванню снеку зберігають корисні властивості.