Прополіс – це клейка смолиста речовина, що має темно-зелений або жовтуватий колір і гіркуватий присмак з ароматом меду, воску, березових бруньок. Виробляється він бджолами зі смол, що збираються ними з нирок, гілок, листя дерев..

Прополіс – це клейкі речовини, які бджоли збирають з весняних бруньок дерев (тополя, вільха, берези та ін.) і модифікують своїми ферментами. У статті будуть лікувальні властивості продукту, особливості застосування, протипоказання та рецепти.

Натуральний прополіс схожий на смоляну масу. Його колір може відрізнятися залежно від особливостей складу та місця зберігання у вулику. Так прополіс буває сірого, жовтуватого, червоного, коричневого, зеленувато-сірого, зеленувато-жовтого та інших відтінків. Смак у нього гіркуватий, але аромат дуже приємний.

Серед протипоказань до застосування прополісу значиться лише алергія на продукти бджільництва.