Удосконалений та доопрацьований технологами компанії Філі-Бейкер, яким належить авторське право на десерт. За словами Станіслава Гаврилова, одного із співзасновників компанії Філі-Бейкер, виробництво «Панчо» почалося на початку 2000 року.
Лінгвісти пов'язують походження торта з італійським словом "torta", яке перекладається як "круглий хліб". На їхню думку, прототип кондитерського виробу вперше з'явився на території сучасної Італії приблизно 2000 років тому. Хоча історики вважають, що його батьківщиною є Греція.
Роман «Хитромудрий ідальго Дон Кіхот Ламанчський» замислювався Сервантесом як пародія на лицарські романи епохи Відродження. Санчо Панса створювався, мабуть, як збірний образ іспанського селянина, людину з народу.