Походить від італ. mассаrоni (maccheroni), яке зводять до грец. μακαρία «варево з ячмінного борошна чи крупи»; порівн.: нім.
Макаронні вироби | |
---|---|
італ. Pasta | |
Макарони — один із видів макаронних виробів | |
Країна походження | Королівство Італія Китай |
Компоненти |
Larousse Gastronomique зазначає, що макарони, швидше за все, мають італійське походження і, мабуть, були створені у Венеції в епоху Відродження. За іншою версією, макарони з'явилися у Франції, Кормері, причому набагато раніше — 791 року.
Коротко: макарон – це французьке тістечко, що складається з двох круглих половинок, на основі мигдального безе з кремовою начинкою. Макарун – це американське печиво з кокосу та тертих горіхів, полите шоколадом.