Креатин – це необхідний організму азотний амін, середньодобовий рівень надходження якого за нормального раціоні харчування приблизно дорівнює одному граму. Найвищий вміст цього важливого для організму компонента відзначається у м'ясі, морепродуктах та їжі тваринного походження.
Таблиця процентного змісту креатину у продуктах харчування. креатину у продуктах
Продукт | Зміст |
---|---|
Соєвий протеїн (ізолят) порошок | 11,40 г |
Білок курячого яйця у вигляді порошку | 10,04 г |
Борошно соняшникове | 9,20 г |
Спіруліна сушена (у вигляді порошку) | 8,40 г |
Креатин синтезується за допомогою трьох амінокислот: аргініну, гліцину та метіоніну. Спочатку фермени локалізуються, в печінці, нирках або підшлунковій залозі, а потім за допомогою крові транспортується в м'язи. Природне джерело креатину – це м'ясо та риба, у рослинних продуктах, креатину практично ні.