Вважається, що голубці з'явилися у XVIII столітті під впливом французької культури. Тоді було модно пригощатися голубами, але страва була доступна далеко не всім верствам населення. Маломаючі придумали свою заміну підсмаженим пернатим – вони змішували м'ясний фарш і рис і загортали таку начинку в капустяний лист.Sep 7, 2019
Голубці | |
---|---|
Країна походження | Східна Європа |
Компоненти | |
Основні | м'ясний фарш капуста рис овочевий або м'ясний бульйон цибуля морква |
Можливі | квашена капуста гриби гречка сир айва перець кукурудзяна крупа |
Популярна в російській, білоруській, українській, єврейській кухнях страва: загорнутий у капустяне листя тушкований фарш, змішаний з рисом.
увійшла до моди французька кухня, на столах знаті з'явилися засмажені голуби. При приготуванні голубів обмазували салом, загортали в капустяний лист і смажили на ґратах. Галуші перетворилися на помилкових смажених голубів і отримали прізвиськоголубці».