Ялов'яче вим'я має високу енергетичну цінність, оскільки містить чимало жиру. У ньому також багато колагену та еластину – важкозасвоюваних, але смачних білків, необхідних для здоров'я шкіри та волосся. Як і в інших субпродуктах, у яловичому вимені містяться вітаміни РР, В1 та В2.

Однак не варто забувати, що вим'я містить достатньо жирів. Людям із зайвою вагою варто відмовитися від цього продукту. Також не рекомендують його є при особистій непереносимості.У ній виділяють лише чотири вітаміни:

  • вітамін В1.
  • вітамін В2.
  • вітамін РР
  • вітамін РР (ніациновий еквівалент)

Вим'я – молочна залоза великої рогатої худоби, що містить 72-73% води, 13-14% жиру, 12-13% білків. Вим'я потрібно дуже довго варити чи тушкувати, оскільки воно містить багато сполучної тканини. Воно дуже поживне, підходить для дієтичного харчування.

Перед термічною обробкою яловича вим'я потрібно Обов'язково звільнити від залишків молока. Для цього вим'я необхідно вимочити, після чого варити протягом 4-6 годин у бульйоні з додаванням невеликої кількості овочів. Тоді вим'я стане ніжним і на смак нагадуватиме телятину або яловичу мову!