Більше того, при заморожуванні збільшується розщеплюваність білків хліба, тому що під впливом низьких температур білки денатуруються і стають більш податливими до дії ферменту пепсину.. А значить, такий білок краще засвоюється.

Заморозка позитивно впливає білки у складі продукту. Під впливом низьких температур збільшується їхня розщеплюваність та сприйнятливість до травних ферментів людського шлунка. Такий продукт краще засвоюється, корисний та безпечний для організму.

Борошняні вироби мають властивість змінювати свій склад при заморожуванні, розморожуванні та підсмажуванні, тому хліб не можна заморожувати. За словами експерта, крохмалі, що містяться у випічці, при заморожуванні змінюють свою структуру. "Навіть коли хліб розморожується, ці крохмалі не можуть повернутися у вихідний стан.

Якщо ви поклали свіжий хліб в морозилку, то він залишиться свіжим після розморожування, а ось підсохлий і черствий хліб після заморожування буде не смачним.