Між рибою та молоком відбувається хімічна реакція, яка виникає через нездатність розщеплювати білкові молекули різного походження.. Наслідком цього може бути небезпечне отруєння.

“Молочні продукти, гриби та крупи після риби безпечно їсти не раніше ніж через 3-4 години. Це відповідає наступному прийому їжі. Тоді вже можна, можливо брати ті продукти, які не дуже добре поєднуються з рибою”, — поділився лікар, зазначивши при цьому, що це поєднання продуктів для організму є досить важким.

Скажімо, якщо ви будете їсти відварену рибу і запивати її молоком, нічого не станеться, а якщо ви будете запивати молоком оселедець, то це все дуже індивідуально. У когось це поєднання може викликати бродіння у шлунку, а у когось взагалі не буде жодної реакції. Все залежить від індивідуальної нестерпності.

Вживання оселедця з молоком загалом немає особливих протипоказань — крім тих випадків, коли не можна вживати оселедець з специфічних причин: наприклад, якщо є необхідність обмежувати продукти з високим вмістом солі при захворюваннях нирок або підвищеному артеріальному тиску.