Італійська назва maccarone/maccherone походить від слова ammaccare – «розбити, роздавити», і є посиланням на спосіб виготовлення основного інгредієнта, мигдального борошна.

Печиво отримало назву «макарон» від слова ammaccare (maccarone/maccherone), що в перекладі з італійської означало – натиснути або розбити. Це стосувалося одного з головних інгредієнтів у складі оновленого рецепту – мигдального порошку, який виготовляли під пресом.

Коротко: макарон – це французьке тістечко, Що складається з двох круглих половинок, на основі мигдального безе з кремовою начинкою. Макарун – це американське печиво з кокосу та тертих горіхів, полите шоколадом.

Незважаючи на те, що вони прийшли до нас із Франції, існує безліч легенд, пов'язаних з історією походження macarons. Ці смачні солодощі могли вперше приготувати ще 791 року в монастирі, розташованому місті Нансі в регіоні Лотарингія на північному сході Франції.